لینک مقاله را به اشتراک بگذارید: https://lalaroje.com/porcelain
ظروف چینی
ظروف چینی، نوعی از ظرف های شکستنی هستند که از گل ساخته شده اند. این ظروف در کوره ساخته می شوند. تاریخچه این ظروف به این صورت است که این ظروف همان طور که از اسمش پیداست ابتدا در چین ساخته می شد اما امروز در همه جا ساخته می شود اما همچنان به آن ظروف چینی می گویند. این ظروف گونهای از ظروف سفالین هستند که از خاکی مخصوص تهیه میشوند، و سپس به آن لعاب میدهند.
چگونه ظروف چینی را بشوییم؟
قرار دادن ظروف چینی در دیگ و جوشاندن آن ها، یکی از راه حل های شست و شوی آنها می باشد. به این صورت که ظروف خود را در داخل دیگی از آب سرد و پودر ماشین بریزیم و به مدت چند دقیقه آن ها را بجوشانیم، تا لکه ها و چربی ها از روی ظروف پاک شوند.
قرار دادن این ظروف در محلول سرکه و استفاده از مایع ظرف شویی، در این روش آنها را در محلولی از سرکه و مایع ظرفشویی قرار می دهیم. شاید سوال پیش بیاید که چرا سرکه؟ به این دلیل که سرکه حلال چربی است و به همین دلیل چربی های رو ظروف را از بین خواهد برد. بعد از حدود یک ساعت می توانیم ظروف را با مایع ظرفشویی بشوییم و از تمیزی و درخشندگی آن لذت ببریم.
استفاده از جوش شیرین راه حل دیگری برای شست و شوی این ظروف می باشد. اگر ظروف آغشته به چربی، جرم هم گرفته باشد می توانیم سینک را پر از آب کرده و نصف فنجان جوش شیرین در آن بریزیم. سپس بعد از مدتی جوش شیرین جرم ها را پاک خواهد کرد. همچنین می توانیم لبه های استکان ها و ظروف چینی را با پارچه آغشته به محلول جوش شیرین کاملا تمیز کنیم.
[irp posts=”2039″ name=”نمگیر ظروف آشپزخانه لالاروژ”]
خصوصیات و ویژگی های ظروف چینی
- میزان شفافیت بالا
- میزان تحمل ضربه
- ماندگاری رنگ، لعاب و نقش بر اثر شست و شوی مداوم
- سبک بودن
- قابل استفاده بودن در ماشین ظرف شویی و ماکروفر
- جذب آب کمتر
- میزان سختی لعاب چینی
- خراشیدن نشدن بر اساس استفاده مداوم از قاشق و چنگال
نحوه ساخت ظروف چینی چگونه است؟
مواد اولیه تشکیل ظروف چینی فلوسپات و خاک کائولن سیلیس است که در صورت ترکیب با فرمولی خاص تبدیل به خمیر می شود که خمیر کالباس نام دارد. این خمیر پس از گذراندن مراحلی خاص و به وسیله دستگاه های فرم به ظروف چینی تبدیل می شوند.
یکی دیگر از روش های ساخت ظروف چینی به اسن صورت است که مواد اولیه در قالب دوغاب ریخته می شود و این مواد به مدت یک روز می ماند و بعد از تشکیل خمیر و پوشیده شدن از رنگ و لعاب در کوره قرار می گیرد و پس از پخته شدن در حرارتی حدود 1350 درجه، عکس برگردان روی ظروف چسبانده می شود و مجددا وارد کوره می شود.
اما به طور کلی می توان مراحل ساخت ظروف چینی را به فرآیند های زیر خلاصه کرد:
- آماده سازی مواد اولیه
- آماده سازی دوغاب
- ریخته گری
- خشک کردن
- قلب سازی
- پخت بیسکوییت
- لعاب زنی
- ساخت دوغاب
- فیلتر پرس
- اکسترود کردن
- فرم دهی پرس
- پخت لعلب
- دکور ورزی
- پخت دکور
- درجه بندی
- بسته بندی
[irp posts=”2178″ name=”نکات مهم در خصوص لوازم آشپزخانه”]
یک دست ظروف چینی شامل چیست؟
- ظروف صبحانه خوری
- کاسه سوپ خوری
- درب سوپ خوری
- قوری
- گلدان
- نمک و فلفل پاش
- فنجان و نعلبکی
- بشقاب غذاخوری
- بشقاب خورشت خوری
- آبلیمو خوری
- شکردان
- دیس در سایزهای مختلف
تفاوت ظروف چینی و سرامیکی در چیست؟
- به طور کلی می توان گفت که ظروف چینی سبک تر از ظروف سرامیکی می باشند، چرا که موادی که در تهیه آن مورد استفاده قرار می گیرد، سبک می باشد.
- اگر بخواهیم این دو ظرف را از نظر ضخامت بررسی کنیم، باید بگوییم که ضخامت ظروف سرامیک نسبت به ظروف چینی بیشتر است.
- این ظروف در عین حالی که نازک هستند اما لبه های این ظروف بسیار مقاوم تر از ظروف سرامیکی می باشند. بنابراین لب پریدگی در این ظروف کمتر دیده می شود. (دلیل لبه های نازک ظروف سرامیکی به ضخامت حاصل از فرآیند تولید ناخالصش بر می گردد)
- می توان گفت که نسبت زیبایی ظروف چینی بیشتر از ظروف سرامیکی می باشد. به طور کلی ظروف سرامیکی ظاهر ساده دارند اما ظروف چینی از بافتی کاملاً صاف، ساده و درخشنده تولید شده اند.
- به دلیل خالص بودنش (خالص بودن مواد اولیه) در برابر آب مقاومت بالایی نسبت به ظروف سرامیکی دارد.
- احتمال لک شدنشان حتی در مقابل استفاده مکرر نسبت به ظروف سرامیکی کمتر است.
- نسبت به ظروف سرامیکی قیمت بالا تری دارند.
- نحوه نگهداری ظروف سرامیکی بسیار آسان تر است چرا که این ظروف قابلیت شست و شو با ظرف شویی را دارند و به راحتی در ماکروفر قرار می گیرند. اما نگهداری از ظروف چینی نیاز به مراقبت و احتیاط بیشتری دارد.
انواع ظروف چینی
چینی استخوانی یا بن چاینا
این نوع چینی همان طور که از اسمش پیداست از استخوان ساخته شده است. در فرآیند تولید سنگ چینی، خاک رس و استخوان (استخوان به صورت خاکستر) آسیاب می شوند و سپس با فلدسپات که نوعی خاک رس سفید است ترکیب می شوند.
[irp posts=”2098″ name=”چگونه می توانیم آشپزخانه شیکی داشته باشیم؟”]
(porcelain) چینی پرسلاین
در تولید چینی پرسلاین روش های مدرن و ترکیبات جدید به کار گرفته شده است. سرچشمه تولید پرسلاین در کشور چین می باشد و قدیمی ترین نوع آن حاوی نوعی خاک رس سفید است که رنگ سفید آن پس از پخت باقی می ماند.
(Fine China)چینی فاین
فرآیند تولید همان فرآیند تولید چینی پرسلاین و چینی استخوانی می باشد با این تفاوت که پخت در یک مرحله صورت می گیرد و در ترکیبات آن خاکستر استخوان موجود نمی باشد. در فرآیند پخت، چینی ها و چینی های فاین از هم جدا می گردند. اگر فرآیند پخت در کوره ها یی با دمای حدود 1200درجه سلسیوس (2200 درجه فارنهایت) صورت گیرد محصول نهایی چینی فاین خواهد بود. چینی فاین، چینی ترد و نرم است و این ویژگی سبب شده تا برای تولید ظرف هایی چون بشقاب و فنجان مناسب باشد.
برای عضویت در اینستاگرام فروشگاه لالاروژ کلیک کنید |
نکاتی که هنگام خرید ظروف چینی باید آن ها را رعایت کرد؟
- فرم و نقش
- کیفیت
- قیمت
- قابل شستشو بودن در ماشین ظرفشویی
- بهداشت
- تنوع و تعداد قطعات کاریردی
- خرید براساس تعداد مهمانان
- برند
- خرید از فروشگاههای معتبر ظروف جهیزیه
- ضمانت نامه