سرویس آشپزخانه, مجله لالاروژ

همه چیز درباره کتری

کتری

لینک مقاله را به اشتراک بگذارید: https://lalaroje.com/kettle

همه چیز درباره انواع کتری

کتری وسیله‌ای است که در هر خانه ایرانی وجود داشته و کاربرد بسیار دارد. در واقع یکی از مهمترین وسایل هر آشپزخانه‌ای کتری و قوری است. از آنجا که ما ایرانی‌ها عادت به نوشیدن چای و جوشانده‌های مختلف داریم، وسواس زیادی هم در انتخاب و خرید آن به خرج می‌دهیم.

از نظر فنی اما دانستن برخی نکات به ما کمک می‌کند بهتر و به‌صرفه‌تر این خرید را انجام دهیم. در ادامه این مقاله به معرفی کتری و ویژگی‌های انواع مختلف آن پرداخته‌ایم. اگر به دنبال خریدی خوب برای آشپزخانه خود هستید و می‌خواهید به سادگی بهترین کتری را انتخاب کنید همراه ما باشید.

سرویس پارچه ای

کتری، از ضروریات دم کردن یک چای خوب

چای سیاه، نوشیدنی محبوب ایرانی، به چند روش محدود دم می‌شود که متداول‌ترین آنها، دم کردن به وسیله کتری و قوری است. در این روش، آب را در کتری که ظرفی با گنجایش‌های متفاوت بوده و لوله‌ای برای خروج آب دارد، به جوش می‌آورند.

در مرحله بعد، آب به‌جوش‌آمده را درون کتری ریخته و چای خشک را اضافه می‌کنند، مدتی به آن زمان داده و سپس سرو می‌کنند. کتری و قوری‌ها از نظر جنس، نحوه استفاده و نوع شیر، انواع متفاوتی دارند که در ادامه بیشتر درباره آنها خواهیم خواند.

جنس بدنه

جنس بدنه کتری و قوری، باید به گونه‌ای باشد که در مقابل حرارت مقاوم بوده و در عین حال، ماندگاری خوبی داشته و به سادگی رسوب نگیرد. از طرفی مهم است که بدنه آن در برابر حرارت مواد مضر از خود آزاد نکرده و وارد آب نکند.

کتری استیل

جنس استیل در برابر حرارت، رطوبت و فشار مقاوم بوده و از سالم‌ترین انواع جنس بدنه برای کتری و قوری است. البته باید در نگهداری این نوع کتریها مراقب باشید. مثلاً دقت کنید هنگام شست و شو، بدنه خش برندارد؛ یا با استفاده از آب تصفیه‌شده از ایجاد رسوب درون کتری جلوگیری کنید. همچنین مواظب باشید شعله گاز بدنه آن را سیاه نکرده و براقیت آن را از بین نبرد.

کتری روی

یکی از انواع کتری، کتری روی است. کتری‌های خیلی بزرگ که معمولاً برای مجالس مورد استفاده هستند، بیشتر از این جنس ساخته می‌شوند. البته امروزه ممکن است کتریهایی با جنس آلومینیوم را به اسم روی بفروشند که بسیار مضر هستند؛ پس در هنگام خرید به این موضوع دقت کنید.

کتری

 کتری پیرکس یا شیشه‌ای

این نوع کتری و قوری بدنه شفاف و شیشه‌ای داشته و درون آنها مشخص است. برای استفاده از کتری و قوری شیشه‌ای یا پیرکس باید مواظب شعله زیر آنها باشید که از مقداری مشخص بیشتر نشده یا به صورت ناگهانی کم و زیاد نشود.

کتری و قوری پیرکس علاوه بر اینکه مشکلی برای سلامتی ایجاد نمی‌کنند، زیبایی خاص خود را نیز دارند. رنگ چای و برگ‌های گیاه جوشانده خود را می‌توانید به راحتی درون این قوری مشاهده کنید که منظره زیبایی نیز دارد.  

[irp posts=”2219″ name=”آشپزخانه کلاسیک چه ویژگی هایی دارد؟”]

کتری لعاب‌دار

 این نوع کتری و قوری حاوی لایه‌ای لعابی هستند که بر روی بدنه چدنی کشیده شده است. این لایه لعابی می‌تواند در رنگ‌ها و طرح‌های مختلف باشد و به دلیل حالت شفاف و شیشه‌ای، زیبایی خاصی دارد. در مراقبت از این نوع کتریها و قوریها هم باید دقت داشته باشید و نگذارید لایه لعابی ترک برداشته یا بشکند.

کتری مس

مس از انواع جنس‌های گران و باارزشی است که ظروف مختلفی با آن ساخته می‌شود. دوام بالا، زیبایی و کیفیت ساخت سبب شده طرفداران زیادی داشته باشد. کتری و قوری مس نیز زیبایی و دوام بالا داشته و برای استفاده طولانی مدت مناسب هستند. البته برخی ظروف مسی را برای براقیت و تمیزی، قلع‌ اندود می‌کنند که باعث می‌شود مواد مضر وارد غذا یا آب شود، بنابراین در هنگام خرید به این نکته دقت کنید.

نحوه عملکرد

از دیگر مواردی که موجب تفاوت بین انواع کتری می‌شود نحوه عملکرد آنها است. در واقع اینکه آب درون هر کتری به چه روشی به جوش می‌آید یا طی چه فرایندی این اتفاق می‌افتد، منشأ این تفاوت است:

کتری روگازی

کتری‌های معمولی که به آنها روگازی گفته می‌شود، ظرفیت‌های متفاوت داشته و در ابعاد و شکل‌های مختلف تولید می‌شوند اما نحوه عملکرد آنها یکسان است. کتری محتوی آب، روی شعله اجاق گاز یا زغال قرار می‌گیرد. حرارت ساطع‌شده از زیر موجب انتقال گرما شده و در مدتی زمانی که به حجم آب و میزان شعله بستگی دارد؛ آب را به نقطه جوش می‌رساند.

کتری بخاری یا سوت‌زن

کتری‌های بخاری یا سوت زن، از انواع کتری هستند که به جوش آمدن آب را با صدایی سوت مانند، به اطلاع می‌رسانند. برخی از این کتری‌ها در ندارند؛ بلکه بدنه‌ای تقریباً گنبدی شکل و لوله‌ای با دهانه گشاد دارند که برای ورود و خروج آب مناسب است. بدنه گنبدی و نبود در سبب می‌شود فرایند به جوش آمدن آب سریع‌تر صورت بگیرد. دهانه این کتری‌ها نیز درپوشی دارد که پس از جوش آمدن آب و فشار بخار، به صدا در آمده و سوت می‌زند.

کتری برقی

کتری برقی، مدرن‌ترین روش جوش کردن آب و دم‌آوری چای است. این مدل چای‌ساز به دلیل سرعت در جوش‌آوری و ظرفیت و دوام بالا، امروزه بسیار مورد توجه قرار گرفته است. درون هر کتری برقی یک المنت وجود دارد. انرژی برق وارد مدار موجود در کتری شده و از طریق یک مقاومت الکتریکی به گرما تبدیل می‌شود. این گرما در کتری جریان یافته و در مدت زمانی کم، آب را به نقطه جوش می‌رساند. برخی کتری‌های برقی دارای ترموستاتی هستند که پس از به جوش آمدن آب; این جریان را متوقف کرده و اعلام می‌کند که آب جوش آماده است.

برای عضویت در اینستاگرام فروشگاه لالاروژ کیلیک کنید

لوله‌ای یا سماوری

یکی دیگر از موارد تفاوت کتری‌ها، در نحوه خروج آب از آنها است. کتری‌های سنتی قدیمی، لوله‌ای داشتند که با خم کردن کتری آب از آنها بیرون می‌آمد. البته در کتری‌های بزرگ و با حجم زیاد آب این کار سخت می‌شد.

کتری‌های سماوری یا شیردار، استفاده راحت‌تری دارند. به این شکل که شیری در قسمت پایین آنها تعبیه شده که باز و بسته شده و جریان آب را کنترل می‌کند. البته این نوع کتری‌ها ممکن است زودتر خراب شده یا چکه کنند اما سختی استفاده ندارند.

[irp posts=”2264″ name=”روقوری آشپزخانه- کاور قوری”]

همه چیز درباره کتری

در این نوشتار به بررسی انواع کتری پرداختیم. اگر به چای علاقمند باشید; معمولاً انواع مختلف کتری را شناخته و می‌دانید چای در کدام نوع طعم و رنگ بهتری دارد. اما اگر اطلاعات کافی ندارید; این مقاله به شما کمک می‌کند انواع مختلف کتری را به راحتی شناخته و انتخاب مناسبی داشته باشید.  

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *