ظروف پذیرایی, مجله لالاروژ

پخت و پز در ظروف مسی چه فوایدی دارد؟

ظروف مسی

لینک مقاله را به اشتراک بگذارید: https://lalaroje.com/copper-dishes

ظروف مسی

ظروف مسی جزء یکی از قدیمی ترین ظروفی است که در پخت و پز غذا از آن استفاده می شد. همچنین ظرف مسی به دلیل خواصی که دارند، هنوز هم در آشپزخانه ها مورد استفاده قرار می گیرند. امروزه برخی از افراد بهترین ظروف را ظروف پیرکس و شیشه ای می دانند. چرا که در هنگام پخت غذا، این ظروف با غذا واکنش نمی دهند اما به نظر آن ها عناصر تشکیل دهنده بقیه ظروف همانند ظروف آلمینیومی، مسی، روحی، تفلون و …. برای پخت و پز مناسب نیستند. اما از دیدگاه طب سنتی مواد و عناصر موجود در ظروف مسی، سفالی و لعابی مفید هستند.

پخت و پز در ظروف مسی چه فوایدی دارد؟

حرارت در ظرف مسی به صورت یکنواخت توزیع می شود به همین دلیل پخت و پز با ظروف مسی موجب خوشمزه شدن و خوب جا افتادن غذا می شود.

پخت و پز با این ظروف، موجب می شود کم خونی کم تر شود، چرا که مس از عناصری تشکیل شده است که موجب خونسازی و رفع کم خونی می شود. (در گذشته، برای آشپزی از ظروف مسی استفاده می کردند و با قرار دادن یک کفگیر آهنی درون غذا به صورت دائم، موجب رفع کم خونی می شدند)

سرویس پارچه ای

غذا در ظروف مسی سریع تر می پزد، خورش ها در این ظروق بهتر جا می افتد، سرخ کردن در ظرف مسی باعث ترد تر شدن آن ها می شود. همه این اتفاقات به دلیل ویژگی های فلز میس و رسانایی بسیار زیاد آن است.

در بدن انسان کمبود یون مس موجب ایجاد احساس کسالت، خواب آلودگی، درد مفاصل و …. می شود. بنابراین پزشکان توصیه می کنند برای جبران کمبود یون مس و رفع این حالات در بدن، از ظرف مسی برای پخت و پز استفاده کنید.

پخت غذا در ظرف مسی باعث طول عمر مفید و سلامتی جسمی بدن می شود.

[irp posts=”2571″ name=”ظروف پلاستیکی”]

مضرات پخت و پز در ظروف مسی

ظروف مسی قابلیت ترکیب پذیری بالایی با مواد غذایی دارند، بنابراین می توانند باعث مسمومیت شوند.

در ظرف مسی به دلیل وجود مواد از جمله مانند قلع، نیکل، استیل، لعاب و …. که به دلیل کاهش میزان ورود مس به غذا استفاده می شوند موجب ورود فلزات سنگین به بدن می شود.

مس با غذا های اسیدی واکنش نشان می دهد. اگر غذاهای اسیدی و قلیایی برای مدت طولانی در این ظروف پخته یا نگهداری شوند باعث تخریب غذا می شود.

بیشتر مواقع هنگام شست و شو ظرف مسی، موجب ایجاد خراشیدگی و ساییدگی بر روی این ظروف می شود و لایه پوششی محافظ را از بین می برد. لازم است بدانید که دیگر نباید در ظروفی که لایه پوششی آنها از بین رفته، پخت و پز کرد زیرا این فلز هنگامی که در مقادیر زیاد وارد غذا می شود باعث تهوع، استفراغ و اسهال می شود.

نکات مهم هنگام استفاده از ظروف مسی

در ظرف مسی نباید خوراکی های زیاد شور و تلخ، ترش و شیرین و روغنی و گوشت را به مدت طولانی نگه داشت.

زنگار ظرف مسی ضرر دارد ولی قلع اندود کردن آن ضرر ندارد.

قدرت انتقال حرارت ظرف مسی بالا می باشد بنابراین می توان گفت که مس در صرفه جویی انرژی و پخت سریع مفید است.

برای جلوگیری از ورود بیش از اندازه مس به غذا و از بین رفتن لایه داخلی ظرف در ظروف مسی غذا های اسیدی و ترش نپزید.

اگر لایه محافظ ظرف مسی از بین رفته باشد، به هیچ عنوان درون این ظروف پخت و پز نکنید. چرا که مس اضافی در کبد ذخیره شده و باعث از کار افتادن کبد می شود. همچنین ممکن است دچار مسمومیت مس شوید که در این صورت علائمی مانند تهوع، استفراغ و اسهال خواهید داشت.

هنگامی که لایه ی پوششی مس از بین رفت، با مراجعه به فروشگاهی که این ظروف را تهیه کرده اید، دوباره ظرف مسی را پوشش دهید.

[irp posts=”2311″ name=”ظروف چینی”]

نحوه شست و شو و برق انداختن ظروف مسی

نکته ای که هنگام شست و شوی ظرف مسی باید به آن دقت شود این است که برای شست و شوی ظرف مسی آن ها را در ماشین ظرفشویی قرار ندهید و بعد از شستن، سریع آن ها را خشک کنید.

می توانید برای از بین بردن لکه از روی ظرف مسی، یک برش پیاز را بر روی این ظروف بمالید تا سریعتر تمیز شوند.

می توانید برای پاک کردن قسمت های بسیار کثیف ظروف مسی و براق کردن آن ها، نصف یک لیمو ترش را در نمک قرار دهید و بر روی قسمت مورد نظر بمالید.

یکی دیگر از راه حل های پاک کردن قسمت های بسیار کثیف ظرف مسی این است که یک قاشق غذا خوری نمک، یک فنجان سرکه سفید و مقداری آب به مدت چند ساعت در ظرفی بجوشانید. سپس آن را با محلول صابون و آب داغ بشویید و در نهایت آب بکشید و خشک کنید.

برای عضویت در اینستاگرام فروشگاه لالاروژ کلیک کنید
در هنگام شست و شو ظروف مسی، برای از بین نرفتن لایه پوششی محافظ، آن ها را نخراشید.

مقداری نمک را با سرکه حل کنید و سپس به آن آرد اضافه کنید تا حالتی خمیری بیابد. سپس خمیر را بر روی سطوح ظروف مسی بمالید و بگذارید که خمیر به مدت 15 دقیقه الی یک ساعت بر روی ظرف بماند. سپس ظرف مسی را با آب گرم بشویید و با پارچه نرم و و تمیز آن را خشک کنید تا براق شود.

از شست و شوی این ظرف با شوینده هایی با قدرت سایندگی بالا خود داری کنید. سعی کنید برای شست و شوی ظرف مسی از آب گرم و اسکاچ های نایلونی استفاده کنید.

ظروف مسی

می توانید برای از بین بردن لکه های روی ظرف و درخشندگی آن ها از پولیش مس استفاده کنید.

.می توانید برای جلوگیری از زنگ نزدن ظروف مسی قلم مو را در آب پیاز فرو کرده و آن را روی ظرف مسی بمالید.

[irp posts=”2382″ name=”ظروف غذاخوری”]

بیماری هایی که از کمبود مس خون به وجود می آید؟
  • بیماری های سوء تغذیه
  • اسپرو
  • بیماری های کلیه
  • بیماری های سلیاک
  • هیپوپروتئینمی ایدوپوپاتیک
  • بیماری های مربوط به افزایش مس خون
  • عفونت های میکروبی
  • لوپوس ارتیماتو
  • سیروزها
  • تب حاد روماتیسمی
  • لوسمی مزمن
  • ویروسی
  • انفارکتوس قلب
  • بعضی از انواع سرطان ها
  • پرکاری شدید تیروئید
  • هموکروماتوزیس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *