سرویس خواب, مجله لالاروژ

شستشوی پتو با چه روشی بهتر است؟

شستشوی پتو
از نکات مهم خانه داری

آشنایی با بهترین روش های شستشو پتو

مناسب برای انواع پتو

شستشوی پتو شاید کاری غیرضروری به نظر برسد یا از دید بعضی افراد، روش شستن انواع پتو با هم فرقی نداشته باشد.

شستشوی پتو ، پتوها شاید در نگاه اول کالایی مانند لوازم دیگر خانه باشند، اما در واقع نباید از نقش آن‌ها برای یک خواب راحت غافل شد. پتو نه تنها در زمان خواب بلکه در حین انجام کارهای روزانه، مطالعه کردن، انجام فعالیت‌های هنری و تماشای تلویزیون می‌تواند پاها یا بدن‌تان را گرم نگه دارد و به خاطر بافتی که دارد حس امنیت و آرامش را به شما القا کند.

انسان به طور میانگین 8 ساعت در طول شبانه روز می‌خوابد و پوست او به شکل روزمره و مداوم با پتو در ارتباط است. بنابراین پاکیزگی و شستشوی پتو بسیار مهم است، چون امکان دارد ناقل انواع بیماری‌ها باشد و در بدن اشخاص آلرژی‌های تنفسی و پوستی به وجود آورد. همچنین در بعضی موارد دلیل عفونت‌های سینوسی در افراد با سینوس حساس، پتوهای آلوده هستند. بافت پتو باعث می‌شود لکه و آلودگی پنهان بماند، با چشم دیده نشود و فکر کنیم که تمیز است و نیازی به شستشو ندارد.

به همین علت برای مدت طولانی آن را نمی‌شوییم، درحالی که مقدار زیادی گرد و غبار و میکروب خطرناک در خود جای داده است.

عوامل مختلف مثل میکروب‌ها، غباری که به مرور زمان روی پتو نشسته است، عرق بدن و موارد دیگر باعث تغییر رنگ پتو و کدر شدن آن و به وجود آمدن بوی نامطبوع در پتو می‌شوند.

از طرفی گاهی تجمع آلودگی در بافت پتو موجب تغییر شکل بافت پتو و سفت شدن آن خواهد شد. پس برای پیشگیری از تمام مسائلی که در بالا اشاره کردیم بهتر است یک مرتبه در ماه پتوهایی را که به شکل روزمره از آن‌ها استفاده می‌کنید، بشویید.

شستشوی پتوهایی که مخصوص مهمان هستند و در موارد خاص و به ندرت از آن‌ها استفاده می‌شود پس از دو یا سه بار استفاده باید انجام شود و نیازی به انجام ماهیانه این کار نیست. بهتر است این دسته پتوها را هر دو ماه از کمد یا کاور بیرون بیاورید تا هوای آزاد در بین پتو جریان یابد و حشرات ریز در پتوها رشد نکنند.

از این مقاله نیز دیدن نمایید:

همه چیز درباره حوله و ویژگی‌های آن

در کنار توضیحات بالا فراموش نکنیم پتوها جنس‌های مختلفی دارند و روش شستن و نگهداری هر پتو متفاوت است. پس اجازه دهید ابتدا در مورد نگهداری صحیح این کالای دوست‌داشتنی و سپس در ادامه نحوه شستشوی پتو با تفکیک انواع آن صحبت کنیم.

شستشوی پتو
اطلاعات تکمیلی

طرز صحیح نگهداری و شستشوی پتو

صفر تا صد

برای افزایش طول عمر مفید یک پتو، سعی کنید آن را در مکان‌های مرطوب یا تاریک نگهداری نکنید یا اگر مکان مورد نظر نم دارد و نور کافی به آن نمی‌رسد، هر دو ماه یک مرتبه پتوها را در فضای باز قرار دهید.

نگهداری پتو در کاور‌های پلاستیکی برای نگهداری طولانی مدت آن‌ها مناسب نیست و توصیه می‌کنیم جنس محفظه نگهداری پتو را طوری انتخاب کنید که هوا از آن عبور کند.

اگر می‌خواهید شستشوی پتوها را در خانه انجام دهید، به جای روش‎‌های سنتی مثل چلاندن پتو و استفاده از پا، پتوها را درون وان بزرگی پر از مخلوط آب و مواد شوینده قرار دهید.

اگر با روش‌های سنتی پتوها را بشویید، پس از چند بار شستشو بافت نرم اولیه خود را از دست می‌دهد و در اثر فشاری که در طی شستشو به پتو وارد شده است، متلاشی می‌شود.

اگر قصد دارید پتوها را با ماشین لباسشویی بشویید، ابتدا باید به گنجایش ماشین و ظرفیت وزنی که دارد توجه کنید. بهتر است از ماشین لباسشویی‌هایی با ظرفیت هفت کیلو به بالا برای شستن پتو استفاده کنید تا دستگاه آسیب نبیند و پتوها به خوبی شسته شوند.

برای شستشوی پتو در خانه در هر دو شکل (با ماشین لباسشویی و با دست) بهتر است از مواد شوینده‌ای که حاوی نرم کننده هستند یا مایع لباسشویی استفاده کنید. چون این مواد آسیب کمتری به بافت پتو وارد می‌کنند. # شستشوی پتو

نحوه شستشوی انواع پتو

کاربرد و الیافی که در بافت هر پتو به کار رفته متفاوت است. انواع پتوها را می‌توان در همه فصل‌های سال  استفاده کرد و بعضی از آن‌ها با توجه به شرایط آب و هوایی از داخل کمد بیرون آورده می‌شوند.

به عنوان مثال، پتوهای پشمی را بیشتر در زمستان استفاده می‌کنند و پتوهای نازک‌تر مناسب فصل تابستان هستند. روش شستن صحیح هر نوع پتو را در زیر دسته‌بندی کردیم.

شستشوی پتوی پشمی

پتوهای پشمی مناسب‌ترین گزینه برای پاییز و زمستان هستند. جنس پشم در این پتوها باعث می‌شوند سرما به زیر پتو نفوذ نکند و گرما در فضای زیرین پتو حفظ شود.

بافت پتوهای پشمی پرز دارد و در حالت عادی سنگین‌تر از پتوهای دیگر است. با شستشو و جذب آب این پتوها حتی سنگین‌تر هم می‌شوند.

به همین علت شستشوی پتوهای پشمی در خانه کار دشواری است، زیرا دما و فضای نامناسب ممکن است باعث آب رفتن و کوچک شدن اندازه پتوها شود. از طرف دیگر ماشین لباسشویی به دلیل وزن زیاد پتو ممکن است آسیب ببیند.

شستشوی پتوی پنبه‌ای

پتوهای پنبه‌ای را می‌توان در تمام طول سال استفاده کرد. این جنس پتو بر اساس تعداد لایه‌های استفاده شده در آن‌ برای فصول مختلف مورد استفاده می‌شود. به عنوان مثال، در فصول سردتر استفاده از پتوهای دولایه رایج است.

پتوهای تمام پنبه در بازار به سختی پیدا می‌شوند. پتوهایی که امروزه به عنوان پتوی پنبه‌ای می‌خریم معمولا از الیاف ترکیبی یا از جنس پلی‌استر ساخته شده‌اند. این پتوها وزن بسیار کمی دارند و امکان شستشوی پتوهای پنبه‌ای در ماشین لباسشویی خانگی یا به شکل دستی وجود دارد.

شستشوی پتوی ارگانیک

در پتوهای پشمی یا ترکیبی الیافی وجود دارد که باعث بروز حساسیت‌های پوستی و تنفسی در برخی افراد می‌شوند. برای این افراد پتوهای ارگانیک گزینه مناسبی به شمار می‌رود، زیرا در تولید آن‌ها از الیاف ضد حساسیت استفاده شده است.

البته باید اشاره کنیم پتوهای ارگانیک معمولا قیمت بالایی دارند، باید با دقت شسته شوند و با لباسشویی خانگی نمی‌توان آن‌ها را شست. برای جلوگیری از آسیب دیدن آن‌ها بهتر است شستشوی پتوهای ارگانیک را به خشکشویی‌ها بسپارید.

شستشوی پتوی بافت

پتوهای بافت در زمستان و پاییز بیشتر مورد استفاده‌ قرار می‌گیرند. اگر این دسته از پتوها را در موقعیت‌های خاص نشویید؛ این امکان وجود دارد که بافت آن‌ها جمع و در نتیجه خراب شود.

بهتر است پتوی بافت در خانه شسته نشود; چون اگر پس از شستشو در فضای مناسبی خشک نشود; کش خواهد آمد و شکل ظاهری و بافت‌های آن‌ها به هم می‌ریزد.

شستشوی پتوی مسافرتی

پتوهای مسافرتی معمولا سبک هستند؛ نسبت به بقیه پتوها قیمت پایین‌تری دارند و به علت حمل راحت بیشتر در سفرها و تعطیلات تابستان استفاده می‌شوند. الیاف آن‌ها مصنوعی هستند و شستشوی پتوهای مسافرتی هیچ محدودیت و نکته خاصی ندارد.

شستشوی پتو
سخن نهایی

همانطور که پتوهای تمیز نقش بسزایی در سلامت انسان دارند; کثیف بودن آن‌ها نیز ممکن است موجب بروز انواع حساسیت در افراد مستعد شود. پس برای رعایت اصول بهداشتی و جلوگیری از ابتلا به بیماری بهتر است پتوها را ماهی یک مرتبه بشوییم.

علاوه براین؛ مکانی که برای نگهداری پتوها انتخاب می‌شود؛ باید خشک و بدون رطوبت باشد و هوا بتواند در آن جریان پیدا کند.

پتوها جنس‌های مختلفی دارند و روش شستشوی پتوها همانطور که در بالا توضیح دادیم، متفاوت است. بعضی از پتوها را می‌توان در خانه و با ماشین لباسشویی; یا دست شست و شستشوی بعضی دیگر را بهتر است; به خشکشویی بسپارید تا آسیب کمتری به بافت پتو وارد شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *