پارچه دمکنی یکی از موارد مهم آشپزخانه برای هربانویی است. شاید برخی از افراد از پارچه به جای دمکنی استفاده کنند اما نمیتوان بهداشت و زیبایی که استفاده از دمکنی ایجاد میکند را نادیده گرفت. همچنین ممکن است استفاده از پارچه خطرآفرین نیز باشد و آتش بگیرد.
آشپزخانه یکی از مکان های مهم در هر خانه محسوب میشود که به خصوص بانوان زمان زیادی را در آن سپری میکنند.
استفاده از پارچههای با رنگهای زیبا و طرحهای شاد این محیط را به فضای رنگارنگ تبدیل کرده و امکان آشپزی و پخت و پز در یک محیط دل انگیز را برای شما فراهم می آورد. در آشپزخانه علاوه بر سرویس پارچه ای که شامل دستگیره، دمکنی و .. میشود عناصر دیگری نیز حضور دارند که از پارچه های رنگارنگ در آن استفاده شده مانند سفره، زیر بشقابی و... میتوان گفت همه ی این عوامل در دکوراسیون شما تاثیرگذار است.
سرویس پارچه ای آشپزخانه را از چه جنس پارچه ای بدوزیم:
انتخاب رنگ و طرح پارچه ای که برای دوخت سرویس آشپزخانه خود از آن استفاده میکنید امری کاملا سلیقه ای میباشد که میتوانید آن را با توجه به سبک دکوراسیون آشپزخانه و رنگ سایر وسایل موجود در آن انتخاب نمایید. انواع مختلفی از پارچه ها برای این امر وجود دارد شما میتوانید از پارچه های ساده یا طرحدار مثل پارچه های دارای طرح گل گلی و یا پارچه ای که دارای ترکیبی از طرح ساده و گلدار است استفاده کنید.
نکته مهم این است که در نوع پارچهای که استفاده میکنید الیاف مصنوعی و یا الیاف پلاستیک وجود نداشته باشد. برای مثال میتوانید از پاره های نخی و یا کتان استفاده کنید.
اگر غیر از این باشد دستگیره ها و دمکنی ها به این دلیل که دائما در معرض حرارت هستند جمع میشوند و از بین میروند.
انتخاب پارچه دمکنی
نکتهی قابل توجه دیگر در این مورد این است که پارچهی انتخابی شما نباید رنگ پس بدهد. چرا که در این صورت ممکن است به طور مثال در هنگام دم کردن برنج یا هر غذای دیگری دمکنی شما به برنج رنگ پس دهد و همانطور که میدانید قطعا این موضوع بسیار با اهمیت است.
آخرین نکته در خرید پاچه مناسب، راحتی در شستشو است. از آنجا که سرویس پارچه ای به طور مداوم در معرض آلودگی و کثیف شدن قرار دارد مرتب باید شسته شوند. پس بهتر است پارچه ای را انتخاب کنید که نه رنگ بدهد، نه بعد از چند مرتبه شست و شو بی رنگ و رو شود و بعد از کثیف و لک شدن به راحتی تمیز شود.
خلاصه نکات انتخاب پارچه دمکنی:
- پارچه با مقاومت بالا در برابر حرارت
- رنگ ندادن
- ضدآب بودن
شستشوی دمکنی
- آماده سازی: ابتدا پارچه دمکنی را از هرگونه ذرات غذا و آلودگی پاک کنید و اگر لگه سختی وجود داشت با یک برس نرم که به پارچه آسیب نزند روی آن را تمیز کنید.
- شستشو با دست: بهتر ازت که از ماشین لباسشویی استفاده نکنید و سینک را از آب سرد پرکرده و چند قطره ای شوینده ملایم مانند مایع ظرفشویی به آن اضافه کنید و پس از آن که آب خورد به آرامی با دستتان شستشو دهید.
- مرحله آخر: دمکنی را به خوبی با آب سرد آبکشی کنید تا مواد شوینده به خوبی از آن پاک شود، آب اضافی آن را بگیرید و در محلی با تهویه مناسب اما به دور از نور مستقیم خورشید قرار دهید.